Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jacques Grégoire wandelt de trekvogels achterna

  •  
19-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1784 keer bekeken
  •  
Aquarel Amsterdamse bos

© Aquarel Amsterdamse bos. Schilder: Jacques Gregoire

Kunstenaar, natuurliefhebber en wandelaar Jacques Grégoire is een nieuw wandelproject gestart. Hij loopt achter de trekvogels aan naar het zuiden, een wandeling van één jaar waarin Grégoire van Amsterdam naar Gibraltar loopt. Eerder wandelde hij al door Australië en nam de benenwagen van de Noordzee naar de Zwarte Zee. 
Tijdens zijn wandelingen observeert hij onder andere  de invloed van de geologie op de biotoop van het gebied waar hij door heen loopt en de verspreiding van vogels door de landen heen.

Aquarel

Elke dag legt hij het mooiste plekje dat hij vindt vast in een aquarel en noteert hij alle vogels die hij die dag heeft gezien. Die werkt hij bij thuiskomst uit in een pentekening. Zo ontstaat er een beeldend verslag van de reis en toont Jacques Grégoire ons de vogels wiens spoor hij volgt.
Wulp

© Jacques Gregoire

Wulp. Pentekening van Grégoire.

Tasmanië en Zwarte Zee

Jacques Grégoire reisde onder andere naar Tasmanië om daar de endemische vogelsoorten te observeren en vast te leggen. Uit dit onderzoek volgt het boek Australische vogels van hem en John Gould. In maart 2015 begon Jacques Grégoire aan een drie jaar durende voettocht die liep van de Noordzee naar de Zwarte Zee. Halverwege 2017 kwam hij aan bij de Zwarte Zee na een voettocht van meer dan 3000 kilometer.
Grégoire

© Selfie van Jacques Grégoire tijdens het wandelen

Blog

De wandeltocht van Jacques Grégoire van Amsterdam naar Gibraltar is hier te volgen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.