Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jacintha naar de Galapagos_05_12_2008

  •  
05-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sociologe en fotografe Jacintha van Beveren gaat in het Internationaal Darwinjaar acht maanden werken in het Darwin Centre op de Galapagos eilanden. Zij zal voor Vroege Vogels een weblog bijhouden en voor haar afscheid zijn we naar Leiden gegaan.... Naar Leiden?
Boven de gebouwen van Naturalis in Leiden steekt een grote hoge toren uit. Opvallend is dat er geen ramen in zitten. Het is de collectietoren, waar meer dan twaalf miljoen 'objecten' zijn opgeslagen. Vooral dode dieren en planten, de meeste opgezet, of als 'balg' geconserveerd.
Met Jacintha van Beveren en collectiebeheerder Hein van Grouw op zoek naar een paar heel bijzondere dieren in die collectietoren: Darwinvinken. Om precies te zijn: dé Darwinvinken. Charles Darwin zag ze tijdens zijn bezoek aan de Galapagos, ving ze, én doodde ze. Pas twee jaar later werden de vogels van een wetenschappelijke naam voorzien, maar iedereen noemt ze dus Darwinvinken.
In het Darwinjaar 2009 kan Jacintha ze live zien vliegen, de vinken die naar Charles Darwin vernoemd zijn. Nu eerst de meest beroemde exemplaren, die in de speciaal beveiligde afdeling van Naturalis worden bewaard.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.