Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jacht populair onder vrouwen

  •  
09-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
jacht_03.jpg
De populariteit van jagen neemt toe onder vrouwen. Volgens de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging KNJV was in het afgelopen jaar 12 procent van de deelnemers aan de jachtopleiding vrouw. Dat is een verdubbeling vergeleken met vijf tot tien jaar geleden, zo blijkt uit vrijdag bekendgemaakte cijfers van de jagersvereniging.
27.000 jagers
Een jagersdiploma is verplicht om bij de politie een jachtakte te mogen aanvragen. Nederland telt 27.000 jagers. Het jachtseizoen gaat komende donderdag weer van start en duurt tot midden januari volgend jaar.
Steeds meer jongeren
In november start ook de jachtopleiding weer. Daar melden zich volgens de KNJV ook steeds meer jongeren. Dat heeft volgens de vereniging onder meer te maken met de toenemende belangstelling voor lokale producten uit de natuur. Ook ziet de vereniging dat jagende vaders steeds vaker niet alleen zonen maar ook dochters meenemen naar de jachtvelden, wat nog niet zo lang geleden ondenkbaar was.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.