Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Jacht op neushoorns fors gestegen'

  •  
10-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zwarte_neushoorn.jpg
De illegale jacht op neushoorns is de afgelopen vijftien jaar nog nooit zo omvangrijk geweest als nu. Het stropen wordt aangewakkerd door de groeiende vraag in Azië naar de hoorn van deze ernstig bedreigde diersoort.
Dat stelde het Wereld Natuur Fonds (WNF) donderdag in een persbericht. In sommige Aziatische landen bestaat het hardnekkige idee dat de hoorn goed is voor de gezondheid of dat er ziektes mee te genezen zijn, aldus WNF.
In heel Afrika werden tussen 2000 en 2005 gemiddeld twee tot drie neushoorns per maand illegaal gedood. Nu worden er maandelijks alleen al in Zuid-Afrika en Zimbabwe twaalf neushoorns gestroopt op een totale populatie van ruim 18.000 exemplaren.
De smokkel vanuit Afrika naar Azië is veelal in handen van Vietnamezen, Chinezen en Thai. In Azië daalde de populatie neushoorns naar 2400 exemplaren.
Volgens het WNF is het cruciaal dat regeringen in de landen waar deze vorm van stroperij of illegale handel voorkomt, werk maken van de opsporing en vervolging van de daders.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.