Vroege Vogels

'Jacht op krokodil na dood zwemmers hervatten'

  •  
29-09-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_110280.jpg
De jacht op de agressieve zoutwaterkrokodil in Australië moet worden hervat. Die oproep deden deskundigen op het gebied van natuurbeheer donderdag, nadat zoutwaterkrokodillen in twee maanden tijd drie zwemmers hebben gedood.
De zoutwaterkrokodillen werden in het begin van de jaren zeventig tot beschermde soort verklaard, omdat er nog maar een paar duizend in het wild rondzwommen. Sindsdien is het aantal van de levensgevaarlijke reptielen in Australië gestegen naar ruim 100.000.
Een woordvoerder van het toerismebureau van de staat Queensland riep de autoriteiten in de Australische hoofdstad Canberra op snel maatregelen te nemen. ,,De aanvallen vinden niet sporadisch plaats, maar gebeuren voortdurend. Ze eten mensen, ze eten honden, koeien en paarden.''
Juist donderdag werd het stoffelijk overschot van de laatste krokodillenaanval gevonden. Het was een 56-jarige man die had gedoken aan de kust van het Noordelijk Territorium.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.