NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Jacht op damherten in Zeeland verboden

23 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
damhert_MarijkeKemps.jpg

© Fotograaf: MarijkeKemps

Jagen op damherten mag niet in Zeeland. De provincie had er in juni toestemming voor gegeven, maar die is woensdag vernietigd door de rechtbank in Breda. Het damhert is een beschermde diersoort. In principe mag er dus niet op gejaagd worden. Provincies mogen wel ontheffing verlenen voor de jacht, wanneer er zo veel dieren zijn dat hun welzijn in gevaar komt. “Dit is in dit geval niet aangetoond”, aldus de rechters. 
Geen toestemming
Stichting De Faunabescherming was naar de rechter gestapt om de jacht te voorkomen. Zeeland mocht ook geen toestemming geven voor het jagen op grauwe ganzen en Canadese ganzen. Er zijn weliswaar steeds meer vogels en ze richten steeds meer schade aan landbouwgewassen aan, maar de jagers wilden de vogels vangen met fuiken en kooien, en dat mag niet.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.