Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Jaar van de Bodem

  •  
21-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Bodem.jpg
Honderden internationale wetenschappers buigen zich de komende week in Wageningen over de belangrijkste vragen rondom de bodem. Volgens de organisatoren van de Soil Conference liggen onder onze voeten de antwoorden op veel van de problemen bovengronds, zoals klimaatverandering, voedselzekerheid en de afnemende biodiversiteit. Een van de sprekers is de Wageningse hoogleraar bodembiologie Lijbert Brussaard, ooit gepromoveerd op mestkevers.
2015 is het Internationaal Jaar van de bodem. In dit jaar besteedt de hele wereld extra aandacht aan de waarde van de bodem voor al het leven op aarde. Eigenlijk wordt met bodem de bovenste laag van de aardkorst bedoeld, maar Vroege Vogels duikt dieper de aarde in en doopt dit jaar tot Nederland van Onderen .
Deze mestkever is druk bezig met het verplaatsen van... mest! Close-up en in HD gefilmd, al liggend op de grond, door Michael de Vries.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.