Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Indonesië laat slachthuizen onderzoeken

  •  
10-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schapen_08.jpg
De Indonesische president Susilo Bambang Yudhoyono heeft vrijdag opdracht gegeven voor een onderzoek naar de slachthuizen in zijn land. Dit doet hij naar aanleiding van het exportverbod van Australië voor slachtvee naar Indonesië. Dat meldde de president tijdens een persconferentie.
Australië voerde het verbod van minimaal 6 maanden in nadat de Australische tv-zender ABC een documentaire met gruwelijke beelden van Indonesische slachthuizen had uitgezonden. De uitzending leidde tot woedende reacties onder de Australische bevolking.
Yudhoyono hoopt met het onderzoek de vleestoevoer naar Indonesië te herstellen. ,,We moeten respect hebben voor het welzijn van dieren. De ministers van Landbouw en Gezondheid moeten de abattoirs bezoeken'', aldus de president.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.