Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ivo is terug!

  •  
01-08-2012
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
In de zomerse serie Vroegere Vogels komt op 5 augustus Ivo de Wijs naar het Capitool. De oer-Vroege Vogel neemt eenmalig de honneurs waar tijdens de revalidatie van Janine Abbring.
Ivo presenteerde het radioprogramma bijna twintig jaar lang. Als hem tussen 1985 en 2005 gevraagd werd wat hij nou zelf echt deed aan het milieu, dan was het antwoord: "Elke zondagochtend om zes uur opstaan!"
Op zondag 5 augustus 2012 zal de wekker in huize De Wijs weer op dat ouderwetse tijdstip rinkelen. Natuurlijk krijgt deze aflevering van Vroege Vogels ook een echt Ivo-sausje. Nico de Haan belicht de favoriete vogel van Ivo en we vermoeden dat er ook weer een speciaal geschreven vers zal worden uitgezonden.
Collector's item te winnen
Over verzen gesproken: we verloten vijf exemplaren (het is immers vijf augustus!) van een uniek collector's item - de CD Vroege Vogels Verzen. Van die VVV verscheen ooit één exemplaar dat Ivo zelf kreeg bij zijn afscheid. Nadien heeft Ivo een aantal extra CD's gebrand die cadeau zijn gedaan aan de vrouwen waarmee hij presenteerde: Letty, Inge, Margreet en Karin. In totaal dus 5 exemplaren en daar komen er nu vijf bij: de oplage blijft beperkt tot 10!
De CD VVV bevat 30 bijzondere radioverzen, met speciale geluidseffecten, vervormde stemmen of muziek. Al Ivo's Vroege vogels vrouwen zijn er ook op te horen.
- Eén exemplaar wordt verloot onder mensen die een kaartje of brief sturen aan Ivo, postbus 175 1200 AD in Hilversum.
- Eén exemplaar wordt verloot onder abonnees op onze Nieuwsbrief. Geef je ook op !
- Eén exemplaar wordt verloot onder de abonnees van de Tuinreservaten-Nieuwsbrief. Geef je ook op
- Eén exemplaar wordt verloot onder onze Facebook vrienden. Wordt ook vriend !
- Eén exemplaar wordt verloot onder onze Twittervolgers. Join the club !
Voorproefje: beluister één van de speciale Ivo de Wijs verzen die op de CD staat. Dit vers heet 'Rijmen'
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.