Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Argentinië sluit Shell-raffinaderij

  •  
06-09-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_174751.jpg
Argentinië heeft uit milieuoogpunt een raffinaderij van de Nederlands-Britse oliemaatschappij Shell gesloten. De autoriteiten van het Zuid-Amerikaanse land maakten woensdag bekend dat zij opdracht hebben gegeven tot sluiting van het gehele complex bij de hoofdstad Buenos Aires.
Volgens het ministerie van Milieuzaken beschikt Shell niet over een vergunning om 18,4 miljoen liter water per uur aan de Rio de La Plata te onttrekken. Ook zou Shell de grond in de omgeving vervuilen.
De maatregel is de jongste ontwikkeling in de slepende ruzie tussen het concern en de regering van president Nestor Kirchner. Vorige maand wilde Buenos Aires de directeur van Shell Argentina laten arresteren voor overtreding van een wet ter bevoorrading van brandstof.
De oliemaatschappij is de afgelopen jaren meerdere malen beboet door de Argentijnse regering omdat Shell het aanbod aan diesel opzettelijk zou beperken. Ook riep de president op tot een boycot van het concern en diens tankstations.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.