Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Overheid erkent hardhout uit Maleisië

  •  
14-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hout_sacratomato_hr_flickr.jpg

© Foto: sacratomato_hr (Flickr Creative Commons)

Het kabinet wil hardhout uit Maleisië met het keurmerk MTCS erkennen als duurzaam hout. Dat maakt de weg vrij voor inkoop van dit tropische hout door overheden.
Geen belemmeringen
De staatssecretarissen Sharon Dijksma (Economische Zaken) en Wilma Mansveld (Milieu) hebben dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten dat zij geen belemmeringen meer zien om MTCS volledig toe te laten. Er komt nog een laatste toets door een Nederlandse commissie, maar Dijksma heeft tijdens haar recente bezoek al geconstateerd dat Maleisië zich houdt aan de eisen voor duurzaam bosbeheer.
Enige land
Nederland was het enige land binnen de Europese Unie dat MTCS nog niet had erkend. Maleisië is al wel een grote leverancier van tropisch hardhout aan Nederland, met name van meranti, dat wordt gebruikt voor deuren en kozijnen. Met de officiële erkenning zal het gebruik van het duurzame hout toenemen, verwachten de bewindslieden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.