Vroege Vogels

Vulkaan uitgebarsten op Galápagos-eiland

  •  
27-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
177 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_139636.jpg
Op het grootste van de Ecuadoraanse Galápagos-eilanden, Isabela, is een vulkaanuitbarsting aan de gang. De Sierra Negra werd zaterdagmiddag actief en produceerde drie lavastromen, meldden parkwachters op de eilanden, die vanwege hun unieke flora en fauna beschermd zijn.
Of er planten en dieren op Isabela door de uitbarsting zijn getroffen is nog niet vastgesteld. Veel Galápagos-schildpadden, waarvan sommige meer dan 150 jaar oud kunnen worden, leven in de buurt van vulkaankraters.
De menselijke bevolking - in Puerto Villamil aan de zuidkust wonen ongeveer 2000 mensen - loopt geen risico, zeiden de parkwachters. Toeristencentra bij de Sierra Negra zijn uit voorzorg gesloten.
De Galápagoseilanden vormden de inspiratiebron voor Charles Darwins evolutietheorie. In 1979 werd de 1000 km voor de kust van Ecuador gelegen archipel door de Unesco op de lijst van Werelderfgoed geplaatst.
Bron: Natuurtotaal
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.