Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Italianen stappen massaal over op openbaar vervoer

  •  
21-03-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bus_13.jpg
De stijgende benzineprijs heeft in Italië gezorgd voor een stormloop op het openbaar vervoer. In grote steden als Rome, Milaan, Florence, Bologna en Turijn zijn vorig jaar tot 30 procent meer ov-abonnementen verkocht vergeleken met 2010, meldden de ov-bedrijven woensdag in Italiaanse media.
Bus
De verkoop van buskaartjes en abonnementen is dit jaar verder gestegen. In Rome zijn 6 procent meer bus-, tram- en metrobiljetten verkocht en ook nog eens 11 procent meer abonnementen.
Carpoolen
Ook carpoolen neemt toe. In Rome is het aantal carpoolers in een jaar tijd met 108 procent gestegen. Ook neemt 1,5 procent meer mensen in Italië tegenwoordig de fiets.
20%
Tankstations verkopen daardoor fors minder brandstof. Benzine kost nu rond 1,90 euro per liter, diesel kost bijna 1,80 euro. In de eerste 2 maanden van 2012 is er zelfs 20 procent minder benzine verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar, meldde de unie van benzinemaatschappijen. De prijsstijging maakt dat een volle tank nu ongeveer 30 euro meer kost dan vorig jaar. Wie evenveel benzine tankt als vorig jaar, is gemiddeld per maand 120 euro meer kwijt. Bovendien is de autoverzekering duurder geworden en de wegenbelasting verhoogd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.