Vroege Vogels

Inzamelingsactie gestart om koe Hermien te redden

  •  
25-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Koeien

© Bron: Pixabay

De Partij voor de Dieren begint een inzamelingsactie om koe Hermien te redden van de slacht. De koe wist te ontsnappen toen het op transport werd gezet en loopt nu los door Overijssel. 

Ontsnapt

Hermien is in de bossen van Lettele nu al zes weken jagers, agenten, dierenartsen en boeren te slim af. De jacht op haar gaat echter door.
De Partij voor de Dieren wil Hermien vrijkopen en een rustige oude dag bezorgen in koeienrusthuis de Leemweg in Friesland. "Hermien vecht voor haar leven en wij gaan haar daarbij helpen", aldus Kamerlid Esther Ouwehand. "Ze herinnert ons allemaal aan een belangrijke les: geen enkele koe wil naar de slacht." Meer over de inzamelingsactie is te vinden op de website .
De eigenaar van de koe lijkt er ondertussen mee in te stemmen dat de koe naar een rusthuis vertrekt:
De politieke partij kocht in 2006 stier Bikkel vrij die na een kort leven op een kinderboerderij zou worden afgedankt. Ook koe Sjoerdje werd door de partij gered nadat ze was ontsnapt op weg naar het slachthuis.

Koe bij bizons

Ook in Polen is een koe ontsnapt. Dit dier heeft zich aangesloten bij een kudde in het wild levende bizons. Het lijkt goed te gaan, de bizons hebben de koe opgenomen in de kudde. Wetenschappers willen echter dat het dier bij de bizons vandaan wordt gehaald, omdat de koe de populatie bizons in gevaar zou kunnen brengen. Als de koe bevrucht zou worden, kunnen haar hybride kalveren de zuivere diersoort in gevaar brengen.
Bron: ANP

Meer over:

slacht, koe, hermien
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

bomendromer
bomendromer26 jan. 2018 - 16:38

En Koe Hermien mag naar de Leemweg, opvanghuis voor oude en gevluchte koeien. Er is een crowd (cow)funding voor haar. Mocht iemand zich geroepen voelen.......... graag!

bomendromer
bomendromer26 jan. 2018 - 16:35

Ik schrik me altijd kapot van die bijna fascistische opmerkingen en handelingen van sommige natuurbeschermers: het ras moet zuiver blijven, de exoten moeten weg. Wees eens wat toleranter. En geniet van wat je ziet.

J.M.Rietberg
J.M.Rietberg26 jan. 2018 - 14:33

Laat ze toch haar gang gaan en mocht ze een kalf baren..... dat wordt een prachtig ras, ik kijk er naar uit !!!!!!

harricot
harricot26 jan. 2018 - 12:47

Andere dieren bemoeien zich toch ook niet met de zuiverheid van gedomesticeerde wetenschappers?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.