Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

De grootste vlindertuin van Nederland ontpopt zich in de Orchideeën Hoeve

  •  
31-03-2008
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
166 keer bekeken
  •  
Foto_Vlinder_Vallei_George_Appelo_021.jpg
In de Orchideeën Hoeve opent de Heer E. Nijpels – Commissaris van de Koningin in Fryslân - op 4 april 2008 officieel de gloednieuwe Vlinder Vallei. Met zijn 1.500 m² oppervlakte is de vlindertuin in Luttelgeest in één klap de allergrootste vlindertuin van Nederland.
In de Vlinder Vallei fladderen duizenden kleurrijke vlinders vrij rond langs steile rotswanden, bloeiende planten en kabbelende beekjes. Hij is sensationeel… de nieuwste tuin van de Orchideeën Hoeve. Na maanden van hard werken, vindt op vrijdag 4 april de officiële opening voor genodigden plaats. Een dag later is de Vlinder Vallei open voor het grote publiek. Thomas Maarssen vindt de komst van de vlinders in de Orchideeën Hoeve een logische stap. “Orchideeën zijn net stilzittende vlinders en vlinders zijn net fladderende orchideeën” zegt hij. Het idee voor de vlindertuin speelt al langer bij de broers Maarssen. Sterker nog, Maarssen senior - de oprichter van de Orchideeën Hoeve - fantaseerde er vroeger al over. Maar aan het bouwen van een vlinderparadijs gaat jarenlange voorbereiding vooraf. Zo maakten de twee jongste broers samen met een bioloog een inspirerende reis naar Costa Rica om kennis over vlinders te vergaren. Een onmisbare ervaring voor het realiseren van de Vlinder Vallei. De Orchideeën Hoeve importeert poppen vanuit Costa Rica en Engeland. Zo’n 70% van de poppen komt uit Costa Rica. De overige poppen komen van een vlinderkweker in Engeland die ook vlinders uit Afrika, de Filippijnen, Thailand en Maleisië kweekt. Zo beschikt de Orchideeën Hoeve altijd over een flinke diversiteit aan soorten. Bijna wekelijks komen de zorgvuldig ingepakte poppen op de Hoeve aan.
Daar worden ze in speciaal gebouwde poppenkasten – waar plek is voor 2000 poppen – opgehangen. Iedere dag gaan er poppen open, kruipen de vlinders naar buiten en laat een medewerker de vlinders in de Vlinder Vallei los. Sommige vlinders leven máánden, anderen leven slechts een paar dagen. Het aankopen van vlinders is dus een continu, nauwkeurig proces.
De bekende arrangeur Cock Veldhuis kreeg de opdracht om de Vlinder Vallei te ontwerpen. Hij ging de uitdaging aan om termen als mystiek, geborgen, bijzonder, verrassend, maar ook vernieuwend tot uiting te laten komen. De planten in de Vlinder Vallei zijn met zorg uitgekozen omdat elke vlinder leeft van een specifieke plant. Trouwen tussen de vlinders… nergens vind je zo’n unieke trouwlocatie als in de Orchideeën Hoeve. Vanaf 5 april 2008 kunnen bruidsparen elkaar in de Vlinder Vallei het jawoord geven. In de speciale trouwkapel met uitzicht over de bloeiende vallei kan een officiële ambtenaar van de burgerlijke stand een huwelijk sluiten. Het eerste gelukkige paar zal op vrijdag 11 april tussen de vlinders in het huwelijk treden.
Met de komst van de Vlinder Vallei mag de Orchideeën Hoeve zichzelf tot de toppers van trouwlocaties rekenen. Met de nieuwe Vlinder Vallei verwacht de Orchideeën Hoeve een breder publiek aan te spreken. Een vlindertuin is fascinerend, inspirerend en mooi voor zowel jong én oud. In combinatie met de andere tuinen, de kwekerij, de winkel en het restaurant is de Orchideeën Hoeve zeven dagen per week een verrassend uitje voor het hele gezin.
Bron: De Orchideeën Hoeve

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.