Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Introductie beterpeter.nl - de online energiespaarcoach

  •  
08-10-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
beterpeter.jpg
Vandaag wordt het nieuwe online energiebespaarprogramma www.beterpeter.nl geïntroduceerd tijdens de Woonbond 'Dag van de energie' in Den Haag. Met BeterPeter kunnen huurders een persoonlijk actieplan opstellen om hun energierekening structureel omlaag te brengen. Daarbij krijgen zij twee jaar lang begeleiding van een onafhankelijke energiebespaarcoach. BeterPeter is ontwikkeld met ondersteuning van Milieu Centraal, de Nederlandse Woonbond en Aedes, vereniging van woningcorporaties.
In het huidige economische klimaat wordt besparing op de energiekosten steeds belangrijker. Daarom bieden woningcorporaties hun huurders BeterPeter aan als aanvulling op bouwkundige energiebesparende maatregelen. Met BeterPeter hoeven huurders niet over te stappen op een andere leverancier of te investeren in dure apparaten.Persoonlijk adviesBeterPeter gaat verder dan de bestaande energiebesparingsprogramma's. Op basis van iemands persoonlijke woonsituatie geeft bespaarcoach Peter aan welke bespaaracties het meeste geld opleveren. Vervolgens bepaalt de deelnemer zelf welke acties hij wil uitvoeren. Peter berekent daarbij het concrete bedrag dat kan worden bespaard. In de praktijk is dat al snel 150 euro per jaar. Vervolgens kan de deelnemer aan de slag met zijn actieplan. Gedurende twee jaar geeft Peter de huurder regelmatig feedback op de voortgang, aanvullende tips en adviezen.
Het programma gaat uit van de persoonlijke situatie en laat bijvoorbeeld zien dat je in een bovenwoning uit 1980 met drie personen en een verbeterd rendement CV combi-ketel al gauw 100 euro per jaar bespaart, door gemiddeld drie minuten korter te douchen. Elke huurder van wie de corporatie meedoet aan BeterPeter, kan zich via www.beterpeter.nl gratis aanmelden voor deelname.
Harrie van de Ven, directeur-bestuurder van woningcorporatie Triada over BeterPeter: "Wij zijn enthousiast over hoe makkelijk de website www.beterpeter.nl werkt. Voor onze huurders biedt deze site een goede methode om zelf flinke bedragen op de energierekening te besparen. In de toekomst zal een groot deel van de woonkosten uit energiekosten bestaan. Daarop besparen wordt steeds belangrijker. Wij denken dat dit bovendien een leuke manier is om energie en daarmee geld te besparen."Huurder van Triada over BeterPeter: "Ik doe graag mee aan BeterPeter. Ik vind het een aantrekkelijk programma en ik bespaar niet alleen geld, maar het is ook nog eens goed voor het milieu!"
http://www.beterpeter.nl
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.