Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Internationale vrijwilligers aan het werk in Bakkeveen

  •  
15-06-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_117041.jpg
Bakkeveen ligt dan wel in Friesland, de natuur doet anders vermoeden. Geen open landschap met meren, maar een bosrijk zandgebied. Het natuurgebied bestaat uit tientallen grote en kleine terreinen die aan elkaar grenzen en zo een geheel vormen. In het gebied wordt in de eerste twee weken van juli hard gewerkt door 20 vrijwilligers van de stichting SIW Internationale vrijwilligersprojecten in Utrecht. Ze gaan in dit gebied heideplaggen, bomen rooien, en snoeien.
Vorming van jongeren
Stichting SIW is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk die jongeren uitzendt naar projecten over de hele wereld. Zij ontvangt ook buitenlandse jongeren voor projecten in Nederland. De organisatie wil internationaal contact en de vorming van jongeren bevorderen. Daarnaast wil de stichting nuttig werk verrichten.
Kampeerboerderij
Staatsbosbeheer werkt al jaren samen met deze stichting aan vergelijkbare projecten in natuurgebieden elders in Nederland. In Bakkeveen is dit het eerste project. De jongeren komen uit de hele wereld en logeren in de buurt op een camping of kampeerboerderij. Naast twee studenten van een bosbouwschool zal ook iemand van Staatsbosbeheer aanwezig zijn om de vrijwilligers te begeleiden.

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.