Vroege Vogels

Internationale vraag naar biologische melk stijgt

  •  
06-01-2006
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_150454.jpg
In veel Europese landen stijgt de vraag naar biologische melk. Zo is er in Duitsland en België op dit moment zelfs sprake van een tekort aan biologische melk. De coöperatie Biomelk Vlaanderen is nog steeds op zoek naar boeren die biomelk willen produceren. In Groot Brittannië is de vraag naar biologische melk in de eerste zes maanden van 2005 met 50% gestegen, zo is gebleken uit cijfers van de OMSCo, de grootste Britse biologische melkcoöperatie.
Ook in Nederland hebben biomelk coöperaties als Eko-Holland op Maat en Vecozuivel behoefte aan meer producenten om de groeiende vraag bij te kunnen houden.
Door recent wetenschappelijk onderzoek naar biomelk komt het product vaker in de media, waardoor de vraag blijft stijgen, aldus OMSCo. Zo is uit onderzoek gebleken dat biomelk van nature meer omega-3-vetzuren, vitamine E en carotenoïden bevat dan gangbare melk.
Ook komen steeds meer biologische zuivelverwerkers met nieuwe, innovatieve bio-producten op de markt die aanslaan bij de consument.
Bron: Natuurweidekrant via  AgriHolland B.V .

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.