Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Internationale actie tegen uitsterven soorten

  •  
28-05-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1343743_tiger_looking_at_the_camera.jpg
Internationale natuurorganisaties hebben de handen ineengeslagen om te voorkomen dat tienduizenden bedreigde dier- en plantensoorten daadwerkelijk
uitsterven.
Rode lijst
Volgens de internationale unie van natuurorganisaties IUCN zijn van de 65.518 soorten die op de eigen Rode Lijst van bedreigde soorten staan, er 1173 uitgestorven of vermoedelijk uitgestorven en zouden er 20.219 kunnen uitsterven.
Aanpak
De samenwerking van de 21 internationale organisaties houdt in dat zij landen concreet ondersteunen om de planten- en diersoorten te behouden. Ze zullen praktische adviezen geven en kennis en ervaring verzamelen, zodat ze meer te weten komen over de situatie en de aanpak.
Afgesproken doelstelling
Het verbond noemt zich de Friends of Target 12. Dat is een in 2010 afgesproken doelstelling om wereldwijd de overlevingskansen van bedreigde soorten te verbeteren en ervoor te zorgen dat er geen bedreigde soorten meer uitsterven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.