Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Inspraak voor palingvissers bij beschermen aal

  •  
25-11-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_135664.jpg
Minister Gerda Verburg (LNV) is bereid palingvissers te betrekken bij het zoeken naar alternatieven voor het aalbeheerplan dat zij uiterlijk 1 januari naar de Europese Commissie moet sturen. Zij zegde dit maandag toe aan de Tweede Kamer op aandrang van de regeringspartijen, SP, VVD, SGP en PVV.
GroenLinks en Partij voor de Dieren waren daar tegen. Zij wezen erop dat het Wereld natuur Fonds vindt dat het plan niet ver genoeg gaat.
Vissers demonstreerden maandag, voor het debat, op het plein voor de Tweede Kamer. Zij zijn het er niet mee eens dat de minister de vangst in september en oktober wil stilleggen, ook al staat daar een compensatie van 400.000 euro tegenover.
Verburg was van mening dat zij zorgvuldig te werk is gegaan bij het opstellen van het aalbeheerplan en dat alle betrokkenen de kans hadden hun inbreng kenbaar te maken. Zij erkende dat het plan ingrijpend is voor de vissers en wilde daarom toch een ,,ultieme poging'' doen om te komen tot alternatieven.
Als dat niet mocht lukken voor de kerst, wil de CDA-bewindsvrouw het aalbeheerplan toch naar Brussel sturen. De Europese Commissie heeft tot juli volgend jaar de tijd het plan goed te keuren. Verburg wil bij de Commissie de mogelijkheid openlaten, dat zij voor 1 april nog met eventuele wijzigingen van het plan kan komen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.