Vroege Vogels

Inspraak over Waddenzee deze maand van start

  •  
04-01-2006
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_5613.jpg

© Actie

Minister Dekker van VROM nodigt belangstellenden uit om te reageren op de ruimtelijke visie van het rijk voor de ontwikkeling van de Waddenzee. De inspraakprocedure gaat op 12 januari van start en loopt tot 22 februari. Ter inzage liggen het concept aangepast deel 3 Planologische Kernbeslissing (pkb) Derde Nota Waddenzee, de strategische milieubeoordeling en de passende beoordeling. Na de inspraak zal het kabinet naar verwachting nog voor de zomer van 2006 de aangepaste pkb Derde Nota Waddenzee naar de Tweede Kamer zenden.
Onderdeel van de inspraakprocedure vormt een reeks van acht bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst over de Waddenzee is op 16 januari op Texel in het gemeentehuis. Het eerste deel van zo.n bijeenkomst zal in het teken staan van een informatiemarkt over de pkb. Aansluitend kunnen belangstellenden reageren tijdens een hoorzitting. Tijdens de inspraakperiode vindt ook bestuurlijk overleg plaats met diverse belangenorganisaties en worden adviezen uitgebracht door de Commissie voor de Milieu Effect Rapportage en de Raad voor de Wadden.
De pkb Derde Nota Waddenzee bevat de hoofdlijnen van het rijksbeleid voor de wadden. Centraal staat een duurzame bescherming en ontwikkeling van natuur en landschap. In de pkb benadrukt het kabinet de samenhang tussen de uitvoering van plannen, projecten, activiteiten en de natuurlijke, landschappelijke en cultuurhistorische waarden van het gebied.
Om duurzame economische ontwikkelingen te stimuleren start het kabinet een waddenfonds met daarin 800 miljoen euro. De pkb doet verder uitspraken over onder meer de bestuurlijke organisatie van het gebied, de aanleg van havens, bouwwerken in de Waddenzee, de plaatsing van windturbines en ligplaatsen voor de recreatievaart.
Gedurende de inspraakperiode liggen de plannen in het Noorden ter inzage, onder meer bij provincie- en gemeentehuizen en de grotere bibliotheken. Zie www.waddenzee.nl/inspraak en www.vrom.nl/waddenzee .
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.