Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Inspectiedienst redt acht verwaarloosde pony's

  •  
17-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pony.jpg
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft dinsdag acht pony's in beslag genomen op een rommelig volkstuintje ten zuidwesten van Gorinchem. De dieren waren te mager en slecht gehuisvest. Alles wees op tekortschietende verzorging liet de zogenoemde dierenpolitie woensdag weten.
Vier van de pony's stonden zonder drinkwater in een kleine stal, zonder stro, op een laag van hun eigen mest. De eigenaar verklaarde dat hij prima voor de dieren zorgde. Hij was al eerder gewaarschuwd. Daarom besloot de inspecteur van de Dierenbescherming in overleg met het Openbaar Ministerie de pony's in beslag te nemen. De dieren zijn ondergebracht bij een opslaghouder, een soort blijf-van-mijn-lijf huis voor dieren. Daar krijgen ze onderdak en verzorging. De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen.
Bron: ANP

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.