Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Inspectie Dierenbescherming helpt vooral hond

23 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
zwerfhond_01.jpg
De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) komt het meest in actie voor verwaarloosde honden. Jaarlijks rukken de inspecteurs uit voor gemiddeld 5000 honden die uit vaak benarde situaties moeten worden gered, blijkt uit jaarcijfers van de inspectiedienst.
Nederland telt ongeveer 1,5 miljoen honden en zo'n 2,6 miljoen katten. Toch is het aantal incidenten met honden aanzienlijk groter dan met katten. Vorig jaar behandelde de inspectie ruim 1400 dossiers met honden en 457 zaken met katten. Een dossier kan meerdere dieren betreffen.
Dat er meer inspectiezaken zijn over honden is mogelijk een gevolg van intensievere controles bij opvangcentra en handelaren. Bovendien speelt de manier waarop mensen tegen de dieren aankijken een grote rol. Voor een zwervende hond wordt meteen hulp ingeschakeld, een loslopende kat wordt veelal als normaal gezien.
De LID komt allerlei vormen van verwaarlozing tegen, zoals ondervoede en vermagerde honden of die opgesloten in te kleine ruimtes tussen hun eigen uitwerpselen moeten leven.
Bron: ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.