Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Inschrijving Wij Willen Zon sluit 11 november

  •  
14-10-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Zonnepanelenn.jpg
De inschrijving van van de stichting Wij Willen Zon sluit definitief op 11-11-11, de Dag van de Duurzaamheid. De stichting wil de laatste partij zonnepanelen met toebehoren bestellen  in het kader van de gezamenlijke inkoopactie die vorig jaar begon op 11-11-10.
Gezamenlijk inkopen
De actie ‘Wij Willen Zon’ is een initiatief van Urgenda en De Betere Wereld. De twee organisaties vroegen zich af hoe ze mensen zonnepanelen konden aanbieden die veel goedkoper zijn dan ze gewoonlijk op de markt werden aangeboden. Wanneer gaan mensen wel over tot aanschaf? Kunnen we door gezamenlijk in te kopen een groot volume krijgen en daarmee de prijs flink omlaag brengen? Dat bleek te kunnen. Door een groter volume kunnen de prijzen van panelen en omvormers omlaag. "U kunt zelf op zoek gaan naar de goedkoopste panelen. Maar als veel mensen tegelijkertijd besluiten om zelf zonne-energie op te gaan wekken, kunnen ze beter samen naar een goede fabrikant stappen, om voor een mega-order de prijs omlaag te krijgen.", aldus een bericht op de website van Wij Willen Zon.
Bron: Wij Willen Zon
Foto (cc) Niels Sienaert

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.