Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Inktvis zorgt voor overstroming

  •  
27-02-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
inktvis.jpg
Een octupus heeft met haar acht armen en een nieuwsgierige aard voor een grote overstroming gezorgd in het Santa Monica Pier Aquarium in Californië. Dat berichtte vrijdag de Los Angeles Times.
De inktvis draaide een scharnier los en verplaatste een leiding die vers zeewater naar het inktvissenverblijf voerde. Het bezoekerscentrum rond het aquarium van de octopus liep onder. De eerste werknemers die donderdagmorgen op hun werk kwamen, zagen de gevolgen van de ondernemingslust van de inktvis. Ze schatten dat de pijpleiding circa tien uur lang zeewater in het pand had gespoten.
Het verblijf is boven het strand gebouwd, maar de vloer is niet berekend op de afvoer van dergelijke waterstromen. Het is erg veel werk het Pier Aquarium weer droog te krijgen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.