Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ingevroren ijsvogel naar Natuurhistorisch Museum

  •  
14-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Dode ijsvogel 2

© Fotograaf: Luc Hoogenstein

Een ijsvogel die bevroren zit in het ijs, krijgt een plaats in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Directeur Kees Moeliker noemt de ,,ijsvogel-in-ijs'' op Twitter een prachtaanwinst. Kinderen vonden de vogel tijdens de afgelopen vorstperiode onder het ijs van een bevroren sloot in Oostzaan. Foto's van het dode dier gingen de wereld over.

Bijzondere exemplaren

Het Natuurhistorisch Museum heeft al een uitgebreide collectie van ,,dode dieren met een verhaal'', zoals de zogenoemde Dominomus die werd afgeschoten omdat hij een recordpoging met dominosteentjes in gevaar bracht, de Traumameeuw die aan zijn einde kwam door een botsing met een traumahelikopter en de 'McFlurry-egel' die met zijn kop vast was blijven zitten in een ijsbakje van McDonalds.
Hoe het museum het ijsblok gaat exposeren is nog onduidelijk. Het museum was dinsdagavond niet bereikbaar voor een nadere toelichting. NRC was bij de overhandiging van het ijsblok met de ijsvogel erin, dat in de tussentijd in de diepvries van de familie uit Oostzaan heeft gelegen. De dertienjarige jongen die het dier samen met zijn vader uit de sloot zaagde, heeft als dank een Playstation gekregen.
Bron: ANP

Meer over:

ijsvogel, ijs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

Rugstreeppad
Rugstreeppad15 mrt. 2018 - 10:21

In vrieswinters worden nooit meer wakken gemaakt! Dan kun je het leed van een IJsvogel voorkomen. Bij Vogelbescherming liggen de adviezen. Het is de eigenschap mensen, rustig slapen, eten en zich niet bekommeren om de natuur. In plaats van goede voorlichting..  ikke, ikke en de IJsvogel kan stikken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.