Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'ING schendt eigen duurzaamheidsregels'

23 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
uitstoot

© bron: pixabay

ING moet afzien van een voorgenomen lening aan het Belgisch-Luxemburgse palmoliebedrijf SOCFIN. Dat bedrijf maakt zich volgens verschillende goededoelenorganisaties schuldig aan landroof, ontbossing, milieuverontreiniging en het schenden van mensenrechten.

Actie voeren

Verschillende partijen, waaronder Milieudefensie, Oakland Institute en Oxfam Solidarity voerden dinsdag aan de poort van het hoofdkantoor van ING Belgium in Brussel actie tegen de voorgenomen deal. Volgens de partijen is de financiering door ING van controversiële palmoliebedrijven zoals SOCFIN absoluut niet duurzaam en druist dit in tegen het eigen duurzaamheidsbeleid van de bank. Onder de klagers waren ook gedupeerden uit Sierra Leone.
ING zegt in een reactie dat voor iedere financiering geldt dat aan bepaalde regels moet worden voldaan. “We delen de zorg dat de palmoliesector aandacht behoeft en dat misstanden moeten worden opgehelderd en opgelost", aldus de bank in een verklaring. “De methode daarvoor is wat ons betreft betrokken blijven bij de sector, eisen stellen aan partijen." Worden er bij misstanden geen verbeteringen doorgevoerd, dan zal de klantrelatie volgens de bank worden beëindigd.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.