Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Indringers in de kast

8 mrt 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
houtduif_06.jpg
Deze uitzending staat helemaal in het teken van Beleef de Lente, de webcams die ons al tien jaar een uniek kijkje geven in het intieme leven van tal van vogels. Direct na de uitzending van Vroege Vogels zijn de camera’s online gegaan voor een nieuw seizoen lief en leed in de nestkasten.

Kapers op de kust

Afgelopen jaren is er enorm meegeleefd met de vogelpaartjes en hun kleintjes. Alle hoogte- en dieptepunten uit tien jaar vogelintimiteit komen nogmaals voorbij. De vogels hebben de kast niet altijd voor zichzelf. Er zijn indringers op zoek naar een mooi nest. Vooral houtduiven en kraaien zijn geïnteresseerd in de nestkasten. 

Meer over:

beleef de lente

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

chowies
chowies8 mrt 2017 - 16:14

Ik zag een kat, die in een nest jonge merels opat.  Kon niemand ingrijpen?  Wij hebben vreselijk veel last van katten. Doe daar toch eens iets tegen.  Van houtduiven en kraaien is het te begrijpen, want die hebben nooit een lekker blikje tonijn of iets anders, die moeten voor zichzelf opkomen, terwijl een kat meestal een tehuis heeft en 's nachts uit het kattenluikje kruipt om te gaan doden!