Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Indiaase stropers neergeschoten

  •  
12-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Neushoorn_flickr.jpg

© Fotograaf: Tim Strater (Flickr Creative Commons)

India heeft in het afgelopen jaar in het noordoosten van het land dertig neushoornstropers doodgeschoten. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Milieu. De doden vielen vooral in het nationale park Kaziranga.
Stropers
"De cijfers tonen aan dat we vastbesloten zijn wildhandelaren en stropers uit te schakelen", zei Milieuminister Prakash Javadekar tegen de Hindustan Times. De stropers hebben het veelal voorzien op de hoorns van de neushoorn, die volgens bijgeloof in delen van Azië allerlei geneeskrachtige werkingen zou hebben.
Andere dieren
Hoewel de neushoorns beter worden beschermd, viel ander wild wel ten prooi aan stropers. Die doodden vorig jaar 23 tijgers en 116 luipaarden in het land. ,,Dit zijn de zaken die zijn gemeld. Er kunnen zaken zijn waarbij de stropers het hele dier hebben meegenomen, zonder een spoor achter te laten'', zei een woordvoerder van een natuurbeschermingsorganisatie.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.