Vroege Vogels

India sproeit water tegen luchtvervuiling

  •  
10-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
121 keer bekeken
  •  
India New Dehli SMOG

© Bron Pixabay

India is van plan om de ernstige luchtverontreiniging in de hoofdstad New Delhi te lijf te gaan door water vanuit de lucht over de stad te spuiten. De luchtkwaliteit is in de hoofdstad tot een nieuw dieptepunt gedaald en de verwachting is dat de situatie de komende dagen nog verder verslechtert.

SMOG-laag over New Delhi

Er werden vrijdag tien keer meer vervuilende deeltjes per kubieke meter geteld, dan veilig wordt geacht. Belangrijkste veroorzakers van de dikke grijze deken van vuile lucht die boven de stad hangt zijn de branden in landbouwgebieden rond de stad, het stof op de vele bouwplaatsen en de uitstoot van een toenemend aantal auto's.

Maatregelingen tegen de vervuiling

De overheid wil vanaf een hoogte van ongeveer 100 meter water gaan sproeien. Hoeveel oppervlakte van de enorme metropool met 22 miljoen inwoners de actie zal bestrijken is niet bekend gemaakt. Er zijn ook andere tijdelijke maatregelen uitgevaardigd. Zo mogen alle vrachtwagens die geen eerste levensbehoeften vervoeren tijdelijk de stad niet in. Ook bouwwerkzaamheden worden stilgelegd en auto's met even en oneven nummerplaten mogen slechts om de dag de stad binnenrijden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

kroon
kroon11 nov. 2017 - 10:32

Dat is vechten tegen de bierkaai, met 22 miljoen mensen, miljoenen oude vuile auto's en gore dieselvrachtwagens en bussen en miljoenen houtvuurtjes. Het hele autoverkeer stil leggen helpt misschien als de wind opsteekt. Dat water is dus een lachertje, ze hebben niet eens schoon drinkwater daar! Zo verspreid je bacteriën in dat water optimaal!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.