Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

India heeft grootste zonnecentrale ter wereld

  •  
30-11-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
701 keer bekeken
  •  
zonnepanelen.jpg
De grootste zonne-energiecentrale ter wereld is nu te vinden in India. Op een vlakte van 10 vierkante kilometer in de deelstaat Tamil Nadu staan 2,5 miljoen zonnepanelen opgesteld. Het maximale vermogen van de nieuwe centrale is 648 megawatt, berichtte nieuwszender Al Jazeera dinsdag. Dat is genoeg om honderdduizenden huishoudens van elektriciteit te voorzien.

Grote ambities met zonne-energie

De centrale neemt de eerste plaats over van de Topaz Solar Farm in Californië, die een capaciteit heeft van 550 megawatt. Het Indiase project kostte omgerekend zo'n 640 miljoen euro en werd in acht maanden tijd uit de grond gestampt. India heeft grote ambities met zonne-energie. De regering wil over zes jaar 60 miljoen huishoudens van zonnestroom voorzien.

Verbetering luchtkwaliteit

Milieuorganisaties hopen dat met een duurzamer energievoorziening de luchtkwaliteit eindelijk zal verbeteren. Momenteel is daar nog niets van te merken: in New Delhi ging de bevolking begin deze maand nog gebukt onder de ergste smog in zeventien jaar. Een geautomatiseerd systeem, ook op zonne-energie, houdt de panelen van 's werelds grootste zonnecentrale dagelijks schoon.
Bron: ANP

Meer over:

zonne-energie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.