Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

In parade naar Naturalis

  •  
07-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hoe verhuis je een opgezette bok, hert, olifant, walvis of giraf?  Naturalis brengt dit jaar meer dan tweeduizend dieren van hun oude stek in het centrum van Leiden naar het hoofdgebouw om straks alle beesten onder één dak te hebben.  
Voor sommige grote dieren, zoals de giraffen, moet zelfs een complete muur afgebroken worden om ze van hun plek te krijgen. Menno helpt een handje met de verhuizing. Maar voor ze de verhuiswagen in mogen worden ze afgestoft, worden ogen opgepoetst en de schimmel uit hun oren gehaald. Helaas kunnen niet alle dieren mee naar de nieuwe locatie. De dieren die in erg slechte staat zijn en waar verder geen wetenschappelijke gegevens van zijn, zullen worden vernietigd. 
Naturalis heeft in totaal 37 miljoen objecten in de collectie; van walvissen tot watermijten en van orchideeën tot fossielen uit het Pleistoceen. Pronkstuk van de collectie wordt straks de T.rex die Naturalis in 2014 wist te verwerven. Vanaf september dit jaar is hij te bewonderen in Leiden.
Deze reportage werd eerder uitgezonden op 19 april 2016
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.