Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

In krabbengang door kreeftenboeken

23 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
krabbengang
Vijf Nederlandse natuurboeken zijn nog in de race voor de Jan Wolkers Prijs 2016 voor het beste Nederlandse natuurboek. Stuk voor stuk zijn het groene pareltjes. Vroege Vogels besteedt elke week aandacht aan één van deze genomineerde boeken, met mensen die erdoor geinspireerd zijn geraakt. Deze week "In krabbengang door kreeftenboeken" van Alex Alsemgeest en Charles Fransen.
Bijzonder hoogleraar paleontologie en oud-directeur van het Natuurhistorisch in Rotterdam Jelle Reumer vindt het een "prachtig boek", zoals ze nog maar weinig worden gemaakt. Zowel de inhoud als de vormgeving - veel plaatjes en foto's in kleur - is helemaal in orde en zelfs het formaat is perfect. "Je leest het weliswaar niet in bed, maar het boek ligt erg lekker in de hand"

Fotowedstrijd: Kreeftachtigen (Kreeft, krab, garnaal)

De winnaar van de fotowedstrijd met als thema kreeftachtigen is Liesbeth_IJsselstijn met een foto van de aasgarnaal. Naast het komische effect van de bolle ogen en het kromme lijfje, vonden we het knap dat de fotograaf de garnaal überhaupt heeft gespot. Dit kleine garnaaltje kan namelijk net als een kameleon zijn lichaamskleur aanpassen aan de omgeving: van doorzichtig tot zwart.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

HDunnwald
HDunnwald29 sep 2016 - 12:06

Ik heb gisteren 2 foto,s ingestuurd voor de wedstrijd -categorie "Geleedpotigen", te weten 1. een zoetwaterkreeft en 2. slechts 2 scharen, die ik onlangs vond, vrijwel op dezelfde plek.Ik kon niet vinden, waar ik me daarvoor op moest geven, vandaar dat ik het langs deze weg probeer !Hoop dat het zo ook werkt.Bij voorbaat dank.  Mvg.,H.Dünnwald