Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

In een wip naar het groen

  •  
16-09-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wip.jpg
Mensen in de stad moeten meer kunnen genieten van de natuur. Iedere Nederlander zou aan hoogstens tien minuten fietsen genoeg moeten hebben om in het het groen te komen, vindt minister Gerda Verburg (LNV).
De steden rukken op, maar nog altijd wordt zo'n zeventig procent van de grond gebruikt voor landbouw. Boeren spelen in de visie van de CDA-bewindsvrouw een belangrijke rol om de stedeling rust, ruimte en recreatie te bieden.
De Nederlanders geven het landschap in hun omgeving een dikke zeven, maar Verburg wil dat rapportcijfer opkrikken naar 8 in 2020. Nog dit najaar komt ze met haar Agenda Landschap. Een grote campagne moet het grote publiek meer betrekken bij het beschermen en onderhouden van het landschap.
Het zou zo maar kunnen dat in dat landschap de fietsende Nederlander de weg gewezen zal worden door een ANWB-paddenstoel die gemaakt is van melkzuur. Dit illustreert dat Nederland een rol van betekenis wil spelen in de groene economie. De zogeheten biobased economy, die gesteund wordt door het ministerie van LNV, houdt niet alleen in dat met biomassa energie wordt opgewekt, de landbouw moet ook meer grondstof gaan leveren aan de chemische industrie.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.