Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

In 2015 ruim 17 miljoen trekvogels geteld

  •  
25-03-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1c4615e8f9.jpg

© Visdief. Fotograaf: gj4roest

Vorig jaar zijn er door liefhebbers 17,2 miljoen vogels geteld. Deze trektellers gaven de resultaten door van tellingen gedurende 30.000 uren. Trektellen is het vanaf een vast punt tellen van overtrekkende vogels. Dat staat in het jaarverslag van Trektellen.nl , de site waar de resultaten kunnen worden ingevoerd.
Tellen via de app
In ons land wordt al ongeveer een eeuw trekgeteld, voor het eerst vanaf een duintop en een hoteldak in Noordwijk. Inmiddels is het mogelijk de telling via een app door te geven.
Vorig jaar waren de trektellers vooral enthousiast over de massale trek van storm- en kokmeeuwen begin april. Ook trokken vanuit het IJsselmeergebied half juli ineens grote aantallen visdieven weg. Hoewel oktober normaal gesproken de trekmaand bij uitstek is, viel de score toen tegen.
Op de site van Nature Today staat dat de voorjaarstrek nu in volle gang is. Door de tegenwind (uit noordelijke richting) en veel bewolking (die de trekkers goed doet afsteken) zijn de vogels goed te zien.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.