Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Imtech in duurzame teelt planten en fruit

  •  
17-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_105848.jpg

© fruit

Technisch dienstverlener Imtech gaat samen met PlantLab werken aan de energiezuinige en duurzame teelt van bloemen, planten, groente en fruit. Dat heeft de onderneming uit Gouda donderdag bekendgemaakt.
Het gaat om de kweek in hoogtechnologische teeltruimten, waarbij geen daglicht meer nodig is en geteeld kan worden in gestapelde lagen. Zo is een gebouw van veertien teeltlagen op een oppervlakte van 100 bij 100 meter volgens het bedrijf voldoende om een stad als Den Bosch (140.000 inwoners) van verse producten te voorzien.
Volgens Imtech kan met de nieuwe methode op elke willekeurige locatie worden geteeld, waardoor er onder meer geen negatieve milieueffecten zijn van transport. Het bedrijf verwacht dat binnen enkele jaren overal ter wereld dergelijke kwekerijen kunnen ontstaan. Deze staan ,,dichtbij de consument en bieden vele voordelen: een hoger productieniveau met een exact voorspelbaar oogstmoment en een betere smaak, kwaliteit en voedingswaarde dan de traditionele variant'', aldus Imtech.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.