Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Illegale dierenhandelaren moeten 2 ton betalen

13 nov 2018
  •  
leestijd 1 minuten
ringstaartmaki pixabay

© Ringstaartmaki, foto: pixabay

Twee mannen die illegaal in dieren handelden, moeten samen ruim 200.000 euro aan de Staat betalen. Dat bepaalde de rechtbank Midden-Nederland dinsdag in een zogeheten ontnemingszaak. Bij het vaststellen van het bedrag dat de mannen moeten betalen, is gekeken naar de winst die ze hebben behaald met de handel in onder meer tijgers en ringstaartmaki’s.

Smokkel

Het gaat om een 57-jarige man uit Woerden en 40-jarige inwoner van Someren. De man uit Woerden had een leidende rol bij de smokkel en moet 152.000 euro betalen. Voor zijn kompaan uit Someren gaat het om 67.000 euro.

Eerdere straf

De man uit Woerden was drie jaar geleden al veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden voor de illegale dierenhandel. De man uit Someren kreeg toen een celstraf van 240 dagen.
Bron: ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.