Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Illegaal staartknippen in varkenshouderijen'

  •  
22-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
varken_02.jpg
In Europese varkenshouderijen worden staarten op illegale wijze geknipt. Ook is het welzijn van varkens in de houderijen slecht. Dat blijkt uit undercoveronderzoek van de Europese dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming.
Tijdens het onderzoek werden zestig varkenshouderijen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Spanje en Hongarije gefilmd door leden van de dierenorganisatie.
In de bedrijven werden varkens routinematig geknipt, iets dat volgens de Europese wetten verboden is. Daarnaast ontbrak er op de meeste houderijen verplicht afleidingsmateriaal voor de dieren. Volgens Compassion in World Farming is ook de bewegingsvrijheid van de dieren in de bedrijven veel te beperkt.
De dierenorganisatie wil met het onderzoek de Europese Unie erop aandringen dat houderijen zich aan de EU-regels dienen te houden. In 2009 wil de Europese Unie een nieuwe richtlijn ontwikkelen voor het welzijn van varkens.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.