Vroege Vogels

Ikea belooft schone energie en forse omzetgroei

  •    •  
24-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ikeaduurzaam.jpeg
Ikea gaat de komende jaren volledig overschakelen op schone energie en denkt ook de omzet met ruim 85 procent te zullen verhogen. Dat liet de Zweedse multinational dinsdag weten. De omzet zou in 2020 uitkomen tussen de 45 en 50 miljard euro, denkt het bedrijf. Het aantal winkels zal volgens Ikea groeien van de huidige 338 tot circa 500 en het bezoekersaantal zal verdubbelen tot 1,5 miljard in 2020.
Duurzaamheidsplan
Ikea ontvouwde dinsdag een omvangrijk duurzaamheidsplan, waarbij de onderneming meer bomen wil planten dan ze zelf nodig heeft voor de productie. De meubelfabrikant is een van de grootste gebruikers van hout ter wereld. Daarnaast steekt Ikea zo'n 1,5 miljard euro in wind- en zonne-energie. Op deze manier moet de 'ecologische voetafdruk' van de onderneming fors worden gereduceerd.
Volledige overschakeling
Eerder deze maand zei Ikea al de komende jaren volledig over te schakelen op ledverlichting. Als alle lampen ter wereld worden vervangen door leds, zou dit de uitstoot van broeikasgassen verkleinen met ongeveer dezelfde hoeveelheid als wat er in Nederland wordt uitgestoten.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.