Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Ik eet dus ik ben

  •  
27-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
ikeetdusikben.jpg
Ik eet dus ik ben van Michiel Bussink is geen gewoon kookboek. Hij beschrijft een levensstijl. Koken aan de hand van seizoenen, natuurlijke processen en culinaire tradities. Ieder recept start met informatief stuk over het product, herkomst, kweekmethode en andere weetjes over eten. Maar wat mij betreft nog belangrijker is, Michiel Bussink geeft (kritisch) commentaar over de huidige eetcultuur op iedere bladzijde, bij ieder recept. Met je neus op de feiten heet dat en dat mag weleens wat vaker.
Afgezien van dit maatschappelijk verantwoorde aspect staan er werkelijk prachtige recepten in. Alle 60 recepten laten je het water in de mond lopen. Een zomerrecept, aardbeientaart met vanille en room. Of een ouderwets Britse klassieker: Shepherd's Pie met aardappel en lamsgehakt. Heerlijk na afloop van een gure herfstwandeling in een groene waxcoat. De recepten zijn gerubriceerd naar seizoen want gebruik van seizoensproducten is niet alleen fijn voor je portemonnee maar ook erg fijn voor ons milieu. Het laatste hoofdstuk bevat (basis)recepten die alle seizoenen te maken zijn zoals risotto, mousse au chocolat of mosterdsoep.
Ik eet dus ik ben is een informatief en eerlijk leesboek maar op de eerste plaats een prachtig kookboek. Zoals de auteur zelf schrijft: "Eten zoals eten zou moeten zijn: vol plezier, verantwoord, lekker en gezond!" Amen!
Suzanne Hendriks - Internetredacteur
Delen:

Praat mee

Onze spelregels.

0/1500 Tekens
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.

BNNVARA LogoWij zijn voor