Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

IJsland vangt dit jaar geen walvissen

  •  
26-02-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
walvis.jpg
IJsland vangt dit jaar geen walvissen meer. Kristján Loftsson, de eigenaar van het enige overgebleven bedrijf dat jacht op de walvis maakt, heeft dat donderdag in een interview gezegd. De hoge transportkosten van de dieren en de strenge controles zorgen voor te veel problemen.
Moratorium  
Loftsson kreeg onmiddellijk bijval van natuurorganisaties als Greenpeace en Pro Wildlife. Ze maakten van de gelegenheid gebruik Japan en Noorwegen op te roepen het IJslandse voorbeeld te volgen. Hoewel de walvisjacht sinds 1986 een moratorium kent, een tijdelijk verbod, vormen de Noren en IJslanders een uitzondering. Die twee landen erkennen het moratorium niet. Japan jaagt door onder het mom van wetenschappelijk onderzoek.
In vriezer
Volgens Greenpeace liggen er al jaren duizenden tonnen walvis in de koelhuizen in Japan en IJsland opgeslagen, waarvoor geen kopers meer zijn te vinden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.