Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Buiïge blog

  •  
27-05-2008
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
25mei2.jpg
Gister was het vergeleken met de vorige dagen een regenachtige dag. Wat soms hele mooie dreigende luchten kan opleveren.  De bergen stonden een heel tijd in de wolken en nadat de wolken weer wegdreven waren de bergen met een vorstlaagje bedekt. Ik vond dit wel de moeite waard om een plaatje van te maken.
Van verte hoorde ik een aankomend lawaai, en donkere wolken drijven langs de kustlijn. Vanaf een hoger punt heb ik al gauw door dat het hier niet lang droog zal blijven. Snel een paar plaatjes maken en dan moet ik er als een haas vandoor. Wolken achtervolgen me en ik maak een spurtje om nog redelijk droog binnen te komen. Sinds mijn verblijf is het nog niet zo donker geweest op de Lofoten. Deze vos loopt nog voor het huis langs, omdat het zo donker was moest ik wel heel veel ISO gebruiken om nog een beetje sluitertijd over te houden.
De volgende dag gaan we met wat oud ijzer richting Svolvear met het autootje van Gert-Jan. Rob leveren we af bij de houthandel en ik word afgeleverd bij het dorpsplein. Op het dorpsplein vind je een bakkerij  en een toeristen informatie. Daar loop ik even naar binnen. Mooie boeken, dvd’s en andere souvenirtjes liggen uitgestald. Ook een kaart van dit gebied van 1:50.000 ligt ertussen. Er is niemand in het loket waar ik kan bij afrekenen ook wanneer de bel ingedrukt word. Dus ik loop nog even verder waar een mooie expositie is te vinden van Lofoten Nature. De toegang is 40 kronen dus ik zal echt even moeten wachten tot er iemand aan het loket verschijnt. Ondertussen loop ik even naar de bakker om een broodje te kopen en maak een praatje met een Zwitser die ook geïnteresseerd is in vogels, dus ik wijs hem wat vogeltjes aan die hier in de buurt van Laukvik voorkomen. Zoals moerassneeuwhoen en bonte vliegenvanger. Ik ga nog even terug naar de toeristeninformatie waar inmiddels iemand aan het loket verschenen is. Tijd om de expositie te bekijken heb ik niet meer, maar ik kan nog wel de kaart kopen. We gaan verder met het dumpen van het oud ijzer. En daarna laden we de aanhanger weer vol met planken zodat Rob weer verder kan met timmeren. Af en toe komt er een opklaring in de lucht en dat levert soms een mooie regenboog op. Met een sprintje naar buiten krijg ik hem in beeld zonder elektriciteitspalen.
Het weer blijft grauw en dus kunnen we weer vroeg naar bed. Volgens het weerbericht blijft het nog een tijdje bewolkt met af en toe regen.
Maar goed na regen komt zonneschijn!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.