'Iedereen' op de bres voor duurzaam eten
• 07-08-2014
• leestijd 1 minuten
Bijna alle Nederlanders - 99 procent - dragen wel iets bij aan het duurzamer maken van de voedselketen. Ze produceren zelf een deel van hun voedsel of proberen de voedselverspilling tegen te gaan, hoewel mensen nog altijd meer weggooien dan ze denken. Dat blijkt uit een onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), meldt dagblad Trouw.
15 kilo
Gemiddeld denken Nederlanders 15 kilo voedsel per jaar weg te gooien, een derde stelt nooit iets weg te gooien. Uit recent onderzoek blijkt echter dat mensen gemiddeld 50 kilo voedsel per persoon per jaar weggooien.
Moestuin
Uit het onderzoek blijkt verder dat een op de vijf Nederlanders zelf een (klein) deel van zijn voedsel produceert. Vooral de eigen moestuin is populair. Ook is een procent van de burgers actief in de gezamenlijke voedselproductie zoals stadslandbouw.