Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Iedereen' op de bres voor duurzaam eten

  •  
07-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
aardappels.jpg
Bijna alle Nederlanders - 99 procent - dragen wel iets bij aan het duurzamer maken van de voedselketen. Ze produceren zelf een deel van hun voedsel of proberen de voedselverspilling tegen te gaan, hoewel mensen nog altijd meer weggooien dan ze denken. Dat blijkt uit een onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), meldt dagblad Trouw.
15 kilo
Gemiddeld denken Nederlanders 15 kilo voedsel per jaar weg te gooien, een derde stelt nooit iets weg te gooien. Uit recent onderzoek blijkt echter dat mensen gemiddeld 50 kilo voedsel per persoon per jaar weggooien.
Moestuin
Uit het onderzoek blijkt verder dat een op de vijf Nederlanders zelf een (klein) deel van zijn voedsel produceert. Vooral de eigen moestuin is populair. Ook is een procent van de burgers actief in de gezamenlijke voedselproductie zoals stadslandbouw.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.