Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Steun Oranje én Zuid-Afrika met de fair trade Oranje armband!

  •  
01-04-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  
rainbow.jpg
De Rainbow Collection lanceert voor het WK 2010 het Oranje armbandje: een unieke kralenarmband gemaakt door kleinschalige producenten in Zuid-Afrika. Door het armbandje te dragen support je Oranje én lever je een bijdrage aan werkgelegenheid voor honderden vrouwen in KwaZulu Natal. Om de verkoop van de armbandjes te promoten, start de Rainbow Collection op 22 april de Oranje Campagne.
Met het WK Voetbal op komst, slaat de oranjekoorts deze zomer in Nederland weer toe. Bij een mondiaal event als het WK voetbal, dat staat voor 4 weken van ultiem wereldlijk verbindingsgevoel, hoort een mooi, sportief en verbindend ijkpunt. De Rainbow Collection speelt hierop in door het Oranje armbandje op de markt te brengen. “We hebben onszelf tot doel gesteld om door middel van de campagne 100.000 bandjes te verkopen. We willen iedereen die een armbandje ontvangt, vragen vijf nieuwe bandjes te bestellen en deze - geheel volgens zulu-traditie - weer door te geven aan vrienden, familie, collega's, geliefden, team- en klasgenoten. Zo kleurt straks heel Nederland Oranje en maken we samen het verschil!" aldus de initiatiefnemers Jop Blom en Dieuwertje Damen.
Lancering in Kaapstad
Het armbandje werd voor het eerst gepresenteerd tijdens de loting van het WK in Kaapstad en vond meteen gretig aftrek. President Zuma van Zuid-Afrika en vele bekende Nederlanders zoals Erica Terpstra, Liza Sips, Chris Zegers, Marlies Dekkers, Ruben Nicolai, Wilfred Genee en de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse Ambassadeur dragen het armbandje al met trots. “De armbandjes zijn niet alleen leuk en hip om te dragen, maar er zit ook nog eens een fantastisch verhaal achter dat verteld moet worden. Ik heb de armbandjes aan mijn vriendinnen gegeven en hoop natuurlijk dat zij er ook weer vijf aan anderen doneren!” aldus ambassadrice Liza Sips, bekend van Goede Tijden Slechte Tijden.
Al 25.000 verkocht
Vanaf begin dit jaar worden de armbandjes al aan bedrijven en organisaties aangeboden in Oranje giftboxes met 250 armbandjes. Mede hierdoor zijn er inmiddels al meer dan 25.000 armbandjes in bestelling genomen! Deze giftboxes zijn verkrijgbaar via Rainbowcollection.nl . Vanaf 22 april zijn de armbandjes verkrijgbaar bij de webshop Goodforall.eu en de Wereldwinkels voor de verkoopprijs van € 1,95 per stuk.
Oranje Campagne 22 april
Het startschot van de Oranje campagne wordt op 22 april 2010, wanneer de eerste Oranjebandjes in Nederland arriveren, op spectaculaire wijze gegeven. De Rainbow Collection rijdt die dag met een Oranje dubbeldekker door heel Nederland om de eerste bandjes af te leveren bij hun klanten en ambassadeurs.

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.