Vroege Vogels

Hypotheek voor verduurzaming steeds populairder

  •    •  
03-05-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
54 keer bekeken
  •  
isolatie pixabay

© Pixabay

Hypotheken waarmee ook de verduurzaming van aangekochte woningen wordt gefinancierd worden steeds populairder. Van alle kredieten voor de aankoop van een huis met een Nationale Hyptoheek Garantie (NHG) werden in de eerste drie maanden van dit jaar bij bijna dertig procent ook verduurzaming gefinancierd.

Maatregelen, zoals bijvoorbeeld isoleren en energie opwekken, worden steeds vaker opgenomen in de hypotheek. Volgens een woordvoerder bij NHG is er al jaren een stijging. Die krijgt een extra boost, nu de gas- en elektriciteitsrekeningen stijgen. Verduurzamen wordt steeds aantrekkelijker.

Ook bij NHG-hypotheken voor verbouwingen steeg het aandeel financieringen voor verduurzaming van 37 procent vorig jaar naar ruim 55 procent dit jaar.

Woningen onder de kostengrens van NHG hebben vaak een slecht energielabel. Dat zijn vooral woningen die vóór 1970 zijn gebouwd. NGH bekijkt de mogelijkheden om deze woningeigenaren extra te ondersteunen.

Bron: ANP, NGH

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.