Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hypermodern Dierenbeschermingscentrum wordt geopend

  •  
10-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pony.jpg
De gemeente Amersfoort heeft aanstaande vrijdag 12 april de eer om het eerste Dierenbeschermingscentrum van Nederland te openen. Het centrum voldoet aan de modernste eisen voor dierenopvang, is innovatief en duurzaam gebouwd en kan per jaar zo'n 3.400 dieren opvangen.
Strenge eisen
Het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is het eerste van een reeks professionele Dierenbeschermingscentra die de Dierenbescherming door het hele land wil realiseren. Bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met de strenge eisen die de Dierenbescherming stelt aan nieuwe opvangcentra, waardoor een sterk verbeterd dierenwelzijn kan worden gegarandeerd.
Minder stress
Zo hebben de dieren meer ruimte dan wettelijk voorgeschreven, worden honden niet tegenover elkaar geplaatst en worden de verschillende diersoorten nog beter van elkaar gescheiden. Al die maatregelen zorgen ervoor dat de dieren minder stress ervaren, er minder kans is op uitbraak van ziektes en dat de dieren meer beweging krijgen.
Innovatief en duurzaam
Het Dierenbeschermingscentrum is niet alleen zeer diervriendelijk, maar ook innovatief en duurzaam gebouwd. Zo wordt het regenwater opgevangen voor schoonmaak en toiletten, zijn er zonnecollectoren en -boilers geplaatst en wordt het gebouw verwarmd met een biogas en warmte terugwininstallatie voor minder co2 uitstoot.an Natuurmonumenten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.