Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Nieuw TV-seizoen start april 2022npo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Hybride gans | Zelf Geschoten

4 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Een grauwe gans en een Canadese gans kregen samen dit jong, een hybride. Zo’n gemengd huwelijk is niet héél ongewoon in de ganzenwereld. Zo’n één procent van alle ganzen in Nederland is een hybride. Gefilmd door Renee Schermervoest

Meer over:

gans, hybride

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

kroon
kroon9 sep 2020 - 11:14

Jaren geleden heb ik hybride jongen van een brandgans (moeder?) en een Canadees ("Trees heeft een Canadees"?) gefotografeerd in de polder bij Leiden-Stevenshof. Die kregen weer jongen met andere brandganzen, en zo zijn er na vele jaren halve/kwart/achtste/zestiende deel-hybriden ontstaan in de loop der jaren, met kenmerken als langere hals, meer of minder wit op de kop, minder scherpe zwart-wit-contrasten op buik en borst, etc.
Ik heb een hele serie foto's van deze deel-hybriden gemaakt in de verre omtrek van Leiden. Voor onderzoekers daarvan zijn die beschikbaar, mail me dan op mc.kroon@hetnet.nl.