Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hybride gans | Zelf Geschoten

  •  
04-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
207 keer bekeken
  •  
Een grauwe gans en een Canadese gans kregen samen dit jong, een hybride. Zo’n gemengd huwelijk is niet héél ongewoon in de ganzenwereld. Zo’n één procent van alle ganzen in Nederland is een hybride. Gefilmd door Renee Schermervoest

Meer over:

gans, hybride
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

kroon
kroon9 sep. 2020 - 11:14

Jaren geleden heb ik hybride jongen van een brandgans (moeder?) en een Canadees ("Trees heeft een Canadees"?) gefotografeerd in de polder bij Leiden-Stevenshof. Die kregen weer jongen met andere brandganzen, en zo zijn er na vele jaren halve/kwart/achtste/zestiende deel-hybriden ontstaan in de loop der jaren, met kenmerken als langere hals, meer of minder wit op de kop, minder scherpe zwart-wit-contrasten op buik en borst, etc. Ik heb een hele serie foto's van deze deel-hybriden gemaakt in de verre omtrek van Leiden. Voor onderzoekers daarvan zijn die beschikbaar, mail me dan op mc.kroon@hetnet.nl.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.