Vroege Vogels

Hupsend verzamelt das nestmateriaal | Zelf Geschoten

  •  
01-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wim van Hal kwam deze das tegen terwijl het dier druk bezig was met het verzamelen van nestmateriaal. De das gebruikt daarvoor deze leuk ogende techniek, waarbij hij achteruit hupsend naar het nest gaat.

Meer over:

das
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

WillemN
WillemN1 nov. 2019 - 18:43

Hallo Wim van Hal, Hij verzamelt/trekt het verdorde gras en/of stengeltjes op met zijn mond en propt die helemaal vol.brengt dat een eind weg in de richting  van zijn nest, maar is zo druk dat het word losgelaten en terug om nieuw te halen en weer een einde richting het nest gebracht. En nog maar weer halen,  maar nu lukt het niet meer om die totale hoeveelheid nog op te tillen en er ook nog mee lopen. Enkele passen en het zit helemaal onder haar voeten.dan maar slepen zoals u dat zag. "WE" hebben al jaren een Burcht nabij de bijenkasten, na een 30 à 60 min. worden "WE" daar samen één met elkaar en wij werken door maar dat doet zij dan ook weer, het werk moet toch wel doorgaanmet een vriendelijke groet, w. n.    

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.