Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Hunting the Hammerhead

  •  
19-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
Sphyrna_mokarran Guido Leurs
Het is een van de meest wonderlijke roofdieren om te zien. De grote hamerhaai, die voorkomt in de Grote -, de Atlantische - en de Indische Oceaan. Guido Leurs doet als student biologie al jaren onderzoek naar deze en andere haaien. Hij werkte mee aan de documentaire 'Hunting the Hammerhead', die zondagmiddag a.s. wordt uitgezonden op National Geographic. De film gaat onder meer in op de vraag waarom de haai een hamer heeft.
Leurs bestudeerde de grote hamerhaai op de Bahamas. Daarnaast deed hij onderzoek naar de witte haai in Zuid Afrika en de kleinere Caribische rifhaai en de verpleegsterhaai op de Nederlandse Cariben.
De grote hamerhaai kan maximaal 6 meter lang worden. Meest kenmerkend is natuurlijk de brede hamer op z'n snuit. Hamerhaaien eten met name roggen en andere beenvissen. De familie van hamerhaaien behoren tot de meest bedreigde haaiensoorten ter wereld.
De documentaire is te zien op National Geographic (Nederland en België) op zondag 21 augustus 17.05 uur, maandag 22 augustus om 00.05 uur, zaterdag 27 augustus om 00.00 uur
Foto (c) Grote Hamerhaai van Guido Leurs

Meer over:

hamerhaai
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.