Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke zaterdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Hunting the Hammerhead

  •  
19-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Sphyrna_mokarran Guido Leurs
Het is een van de meest wonderlijke roofdieren om te zien. De grote hamerhaai, die voorkomt in de Grote -, de Atlantische - en de Indische Oceaan. Guido Leurs doet als student biologie al jaren onderzoek naar deze en andere haaien. Hij werkte mee aan de documentaire 'Hunting the Hammerhead', die zondagmiddag a.s. wordt uitgezonden op National Geographic. De film gaat onder meer in op de vraag waarom de haai een hamer heeft.
Leurs bestudeerde de grote hamerhaai op de Bahamas. Daarnaast deed hij onderzoek naar de witte haai in Zuid Afrika en de kleinere Caribische rifhaai en de verpleegsterhaai op de Nederlandse Cariben.
De grote hamerhaai kan maximaal 6 meter lang worden. Meest kenmerkend is natuurlijk de brede hamer op z'n snuit. Hamerhaaien eten met name roggen en andere beenvissen. De familie van hamerhaaien behoren tot de meest bedreigde haaiensoorten ter wereld.
De documentaire is te zien op National Geographic (Nederland en België) op zondag 21 augustus 17.05 uur, maandag 22 augustus om 00.05 uur, zaterdag 27 augustus om 00.00 uur
Foto (c) Grote Hamerhaai van Guido Leurs

Meer over:

hamerhaai,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.