Vroege Vogels

Huiskraaien ondergedoken

  •    •  
20-12-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
IMG_0603welkom_in_nederland.jpg
De rechter doet binnenkort uitspraak: mag de huiskraai in Hoek van Holland blijven of niet. Het voorgenomen afschot van de huiskraaien is uitgesteld tot de rechter een knoop doorhakt. Dierenliefhebbers willen geen risico lopen en hebben de 'razzia tegen exoten' op een creatieve manier gedwarsboomd.
Onzinnig
De zaak is aangespannen door de Faunabescherming. Die vindt het onzinnig dat vogels die hier al enkele decennia in pais en vree met andere vogels en ook met de  'Hoekenezen' in Hoek van Holland leven, nu ineens zouden moeten worden geschoten.
Clementie van de rechter
De populatie van rond de dertig dieren is afkomstig van een paartje dat lang geleden met een schip, waarschijnlijk vanuit Egypte bij ons aan land is gekomen. Een plaatselijk Comité hoopt en rekent op clementie van de rechter. Maar voor het geval die toch de Provincie Zuid-Holland en de Nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit in het gelijk stelt, en de vogels dan geschoten mogen worden, heeft het Comité Huiskraaien Onderduik enkele dieren 'veiliggesteld', tot de storm is overgewaaid. 
Foto: Enkele huiskraaien op het welkomstbord bij de haven van Hoek van Holland. Foto: Garry Bakker, Bureau Stadsnatuur Rotterdam
Overige foto's: Rob Buiter
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.